Lucrările pentru parcarea supraetajată din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor au demarat în luna mai şi ar trebui să fie finalizate în primăvara anului viitor (februarie 2015). După ce au fost deviate o parte din reţelele de utilităţi, pe şantierul îngrădit nu se mai mişcă nimic, decât un paznic care supraveghează o parcare goală.

Parcarea va avea un regim de înălţime D+P+6E şi va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.515 mp. La final, construcţia va dispune de 272 de locuri de parcare şi va deservi şi viitorul spital de pediatrie. Lucrările de construire a parcării de pe strada Cuza Vodă sunt prevăzute a se  desfăşura pe o perioadă de 10 luni. Valoarea lucrărilor se ridică  la 8.619.770 lei fără TVA.

Pe durata lucrărilor traficul auto va fi restricţionat pe strada Cuza Vodă între străzile Vlad Ţepeş şi Vasile Lupu. Pe acest tronson vor avea acces numai mijloacele de transport public. Pentru riverani va fi accesibil tronsonul dintre străzile Gh. Grigore Cantacuzino şi Vlad Ţepeş. Potrivit proiectului, zona de pe strada Cuza Voda va fi reconfigurată, deoarece clădirea parcării va depăşi lăţimea trotuarului. Un alt trotuar va fi realizat, iar carosabilul va fi mutat către trotuarul de vizavi. Această configurare presupune şi mutarea parcării de pe partea blocurilor de locuinţe în zona spaţiului verde, care va fi la rându-i restrâns.

La finalul lunii iunie, Mihaela Iamandi, şeful Direcţiei Tehnic Investiţii a Primăriei, preciza că lucrările pentru construirea parcării supraetajate sunt încă la nivelul mutării de reţele şi că în scurt timp sunt şanse să se treacă la turnarea fundaţiei şi ridicarea construcţiei.

„Sperăm ca lucrările de construcţie a parcării supraetajate să fie finalizate până în iarnă, urmând ca imediat să fie demarate lucrările de reconfigurare a zonei“, a declarat aceasta în acel moment. În acest moment Mihaela Iamandi nu a putut fi contactată telefonic.

După cum decurg lucrările, este foarte probabil ca termenul de finalizare să nu poată fi respectat.