Lovitură de imagine pentru DNA. Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiţiei, a fost achitat în dosarul Poşta Română din lipsă de probe. În aceste condiţii nu putem să nu ne întrebăm dacă în aceaşi situaţie nu sunt şi alţi miniştri acuzaţi de-a lungul timpului de DNA şi atacaţi de Traian Băsescu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus achitarea fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, în dosarul “Poşta Română”, după ce au constatat că acuzaţile DNA nu erau susţinute de probe. Cei doi judecători au explicat în sentinţă că în cazul lui Chiuariu “prezumţia de nevinovăţie nu a fost înlăturată prin probe certe”, scrie Lumea Justiţiei.
Chiuariu a fost trimis in judecată în dosarul “Poşta Română” pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave întrucât a semnat un act care a stat la baza emiterii unei Hotărâri de Guvern care a consfinţit trecerea unui imobil în domeniul privat al statului, ceea ce a condus la prejudicierea statului cu câteva milioane de euro. Cu toate acestea, niciun alt semnatar al Hotărârii, printre care şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost incriminat de DNA. Practic, achitarea lui Chiuariu nu face altceva decât să demonstreze încă o dată că dosarul DNA a avut ca scop debarcarea acestuia din funcţia de ministru, ceea ce s-a şi întâmplat în urma presiunilor publice făcute de preşedintele Traian Băsescu.
În acea perioadă, Chiuariu a devenit ţinta acuzaţiilor lui Traian Băsescu care l-a numit “un tânăr mafiot obraznic”.