Ministerul Dezvoltării a repartizat, miercuri, primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural. Acţiunea de repartizare a primelor 100 de microbuze şcolare s-a petrecut în curtea Guvernului. Aceasta ar fi prima fază a proiectului, care presupune distribuirea a 600 de microbuze şcolare, urmând ca în faza a doua să fie achiziţionate şi distribuite alte 650 de microbuze.

Premierul a precizat că există bani pentru încă 650 de microbuze, procedura de achiziţie fiind deja în curs, în timp ce vicepremierul Liviu Dragnea a menţionat că a doua tranşă de microbuze va costa 78 de milioane de lei, banii find acoperiţi din vânzarea certificatelor verzi.

Microbuzele Opel Movano au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri. Microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră. Microbuzele au motoare Diesel, Euro 5, sistem de direcţie de tip servoasistat, ABS, sistem electronic de control al stabilităţii. În privinţa dotărilor legate de confort, autovehiculele sunt dotate cu sistem de aer condiţionat pentru pasagerii din faţă şi din spate şi sistem de încălzire cu recirculare, fluxul de aer cald deservind toţi pasagerii.

În Prahova vor ajunge 26 de microbuze şcolare

Deja, cinci din primele 100 de autovehicule împărţite, au ajuns în cinci comune din Prahova. Primele localităţi care vor beneficia de aceste microbuze sunt Ciorani, Cosminele, Iordăcheanu, Podenii Noi, Valea Călugărească.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova în Prahova vor ajunge în perioada imediat următoare încă 21 de microbuze. Localităţile care vor beneficia de acestea sunt: Gornet Cricov, Izvoarele, Plopu, Ceptura, Brazi, Măgureni, Berceni, Târgşorul Vechi, Valea Doftanei, Gorgota, Lipăneşti, Măneciu, Surani, Bălţeşti, Ariceştii Rahtivani, Poienarii Burchii

Foto: Agerpres