Contractul pentru execuţia lucrărilor la proiectul „Creşterea accesibilităţii către partea de nord a polului de creştere, în special  către Spitalul Judeţean Prahova, prin realizarea pasajului rutier în continuarea DJ 102 peste DN 1 B”  a fost semnat, ieri, de către Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Proiectul singurului sens giratoriu suspendat din România este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, sub-domeniul „ poli urbani de crestere ”.

Solicitantul este judeţul Prahova iar locaţia este în comuna Blejoi, la intersecţia dintre DJ 102 şi DN 1 B. Valoarea totală a proiectului este de 78.595.330, 24 lei, iar contractul de execuţie al lucrărilor, adjudecat la licitaţie de firma SCT Bucureşti, are o valoare de 58.645.305, 73 lei inclusiv TVA, fiind un proiect unde cota TVA este eligibilă.

Contribuţia Consiliului Judeţean Prahova  este de 3.011.921, 23 lei, iar durata  execuţiei lucrărilor este de 18 luni.

Prezent la semnarea contractului pentru lucrări, primarul Ploieştiului Iulian Bădescu a salutat demararea proiectului „care va aduce un plus de valoare municipiului” şi a anunţat că speră ca foarte curând să anunţe începerea construcţiei pasarelei peste calea ferată din zona Gării de Vest.