UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei (7,6 milioane euro) organizată de Primăria Capitalei prin care va asigura, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale, cel mai mare stadion din ţară, potrivit Mediafax. UTI Grup, deţinut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a devenit de la începutul lunii iulie furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională din Bucureşti, care are o capacitate de 55.000 de locuri şi o suprafaţă de 108.000 metri pătraţi.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă de către Primăria Municipiului Bucureşti, proprietarul stadionului, pentru o perioada de patru ani, cu o valoare estimată de 34 de milioane de lei.

„În cadrul contractului, UTI va asigura serviciile de exploatare pentru sistemele, instalaţiile şi echipamentele care asigură funcţionarea complexului sportiv atât în mod curent, cât şi în timpul evenimentelor, serviciile de întreţinere curentă, mentenanţă preventivă, dar şi serviciile tehnice administrative, conexe exploatării arenei: gestiunea utilităţilor şi inventarierea tehnică a sistemelor“, se arată într-un comunicat transmis de UTI.

Contractul prevede achiziţia, montarea şi întreţinerea unor instalaţii pentru creşterea calităţii gazonului şi menţinerea în parametri optimi a suprafeţei de joc: instalaţie de aerare, fertilizare şi drenare a gazonului şi instalaţie de însoleiere artificială (prin iluminare artificială cu radiaţii UV pentru stimularea fotosintezei).

UTI a realizat montajul instalaţiilor şi sistemelor tehnice din cadrul complexului sportiv, în calitate de antreprenor tehnic, în perioada 2009- 2011 şi a asigurat de la lansare până în prezent asistenţa tehnică permanentă, alocând o echipă dedicată acestui obiectiv.

UTI Grup oferă servicii complete şi integrate de administrare şi întreţinere tehnică a clădirilor (facility management) pentru clădiri de orice tip. Având peste 10 ani de experienţă în domeniul construcţiilor şi administrării clădirilor şi peste 140 de milioane de euro cifra de afaceri în 2013, UTI Grup este unul din principalii furnizori de servicii de facility management din România.