Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Bădescu, a semnat contractul de execuţie pentru Centrul de Excelentă Ploieşti. Centrul de excelenţă va fi construit lângă Parcul Municipal Vest.

Prin acest proiect se doreşte realizarea unei structuri care să asigure condiţii pentru dezvoltarea mediului de afaceri prin sprijinirea IMM-urilor, promovarea conceptului de dezvoltare economică durabilă în rândul oamenilor de afaceri şi promovarea activităţilor economice desfăşurate în Polul de Creştere Ploieşti - Prahova.

Dezvoltarea acestei infrastructuri poate crea noi oportunităţi pentru locuri de muncă şi pentru atragerea de noi investiţii directe. Centrul de excelenta va fi o structura Parter + Etaj cu spaţii destinate birourilor, o sală multifuncţională, o sală de întruniri, sala de mese, zonă administrativă, spaţii tehnice şi alte dotări specifice.

Tema de construcţie şi funcţionare a Centrului de Excelenta este „ECO“, adică o construcţie sustenabilă cu consum energetic redus şi costuri mici de întreţinere ulterioară. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt firmele nou înfiinţate şi tinerii întreprinzători care vor să demareze diferite afaceri.

Constructorul desemnat câştigător în urma licitaţiei este SC Întreprinderea Construcţii Instalaţii Montaje SA. Valoarea lucrărilor se ridică la 7.741.194,32 lei + TVA, iar termenul de finalizare a lucrării este de 12 luni de la ordinul de începere al acesteia.