După deschiderea a numeroase şantiere în Ploieşti şi Dalkia, societatea de termoficare a oraşului, a început o lucrare pentru înlocuirea unor conducte vechi din mai multe puncte ale municipiului.

Potrivit unui comunicat al societăţii amintite Dalkia a început lucrările de mentenanţă pentru modernizarea mai multor reţele de termoficare din oraş. Astfel, pe durata verii, 1,5 km de conductă vor fi înlocuiţi în Ploieşti.

Prima lucrare efectuată a vizat înlocuirea a aproximativ 300 de metri din zona punctului termic PT 6 din cartierul 9 Mai şi a fost finalizată pe 4 iulie.

Următoarea zonă în care se vor desfăşura lucrări este punctul termic PT 11 Republicii, din cartierul Nord. Se vor înlocui 170 de metri de conductă pentru a asigura continuitatea furnizării de apă caldă şi căldură în sezonul rece. Lucările au început pe data de 10 iulie.

Vor urma lucrări pe Magistrala 4 din Centru, pe reţelele aferente punctelor termice 2 din Mihai Bravu, 4 din Centru şi 2 din 23 August, dar şi pe Magistrala 3 din Vest.

La sfârşitul acestui program de lucrări, lungimea conductelor înlocuite va fi de 1,5 km.

Pe toată perioada sezonului de vară se vor desfăşura lucrări de mentenanţă pentru întreţinerea echipamentelor din punctele termice. Lucrările vor fi realizate pe perioada nopţii sau organizate pentru perioade de timp cât mai scurte, pentru reducerea disconfortului.

Ultimul şantier de amploare a avut loc în 2011, pentru Magistrala IV din centrul Ploieştiului, când au fost înlocuiţi 1,1 km de reţea de termoficare care deserveşte aproape 20.000 de apartamente şi 350 de agenţi economici.