Patru liceeni au reuşit performanţa de a primi media 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Astfel, Alexandra Borcan de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza, Maria-Carina Dumitrescu de la Colegiul Naţional IL Caragiale, Diana- Maria Şerban de la Colegiul Naţional Jean Monnet şi Laura Voicu tot de la Colegiul Naţional IL Caragiale au primit 10 pe linie la toate probele bacalaureatului. Primele trei absolvente au studiat la profilul matematică-informatică, iar cea de a patra la ştiinţele naturii.

Un singur liceu din Prahova se poate lăuda cu promovabilitate de 100% la examenul din acest an. La Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza cea mai mare medie obţinută a fost 9.86, iar cea mai mică 6.96.

În schimb, la liceele de la Bălţeşti si Filipeştii de Pădure niciun adolescent nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. La Liceul Tehnologic din Starchojd niciun absolvent nu s-a înscris la examenul de bacalaureat.

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Prahova a fost, înainte de contestaţii, de 64,78%. În 2013, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 75,21%.