Primarul Ploieştiului a anunţat în cadrul şedinţei Consiliului Local că a semnat acordul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea Hipodromului.

Contractul de finanţare, necesar investiţiei, a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ordonator de credit şi decident în alocarea fondurilor europene.

Primarul a mai amintit că după semnarea contractului, procedura va intra în linie dreaptă, urmând ca luna aceasta să fie depuse ofertele pentru contractul de execuţie.

„Procedura de licitaţie pentru Hipodrom este în curs de derulare şi luna aceasta vor fi deschise ofertele. Cred eu că această lucrare are şanse să înceapă mai repede. Acest contract de finanţare a fost semnat iniţial cu o valoare mai mică, ea urmând să fie completată din economiile pe care le facem la celelalte proiecte . Era ultimul contract şi ultimul deziderat pe care l-am avut împreună, Consiliul Local Ploieşti şi Primăria Ploieşti şi acuma sper să fie timpul de partea noastră şi constructorii să fie serioşi să ducă la îndeplinire obiectivele pe care le-am avut“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.   

Singurul hipodrom din ţară pe care se mai organizează curse de trap, va fi modernizat cu fonduri europene, costurile lucrării fiind estimate la valoarea aproximativă de 60 de milioane de lei, fără TVA, contribuţia municipalităţii ridicându-se la jumătate din sumă.

Proiectul de reabilitare presupune demolarea actualei tribune, construcţia unei clădiri noi, moderne dar şi a unor grajduri, refacerea pistei de trap, amenajarea unei piste de galop, realizarea unei parcări.