După incidentele petrecute la meciul din campionat dintre Petrolul şi Steaua Bucureşti, din 17 mai, când suporterii bucureşteni au vandalizat sectorul „oaspeţilor“, jandarmii au cerut modernizarea sistemului video de pe stadionul Ilie Oană.

Jandarmii Grupării Mobile Ploieşti au solicitat întărirea măsurilor de monitorizare a suporterilor pe stadionul Ilie Oană. Aceştia au cerut SGU suplimentarea sistemelor video de monitorizare şi au reclamat calitatea slabă a imaginilor captate de camerele video instalate.

„Camerele Video instalate în interiorul clădirii nu asigură o claritate şi apropiere suficientă, astfel încât să permită identificarea persoanelor care comit fapte antisociale, totodată numărul acestora fiind insuficient pentru o bună monitorizare a tribunelor şi peluzelor (propunem reevaluarea posibilităţilor de supraveghere sectorială şi la nevoie modernizarea şi suplimentarea numărului camerelor video)“, se arată în solicitarea Grupării Mobile către SGU Ploieşti, administratorul stadionului.

Soluţia propusă de SC Servicii de Gospodărire Urbană este de a suplimenta cu 8 camere PTZ megapixel HD (Pan-Tilt-Zoom: Cameră care se poate roti pe ax şi poate apropia cadrul) cu autotracking. Iniţiativa vizează montarea a câte două camere pentru fiecare din cele două tribune şi câte două pentru fiecare peluză.

Propunerea SGU trebuie discutată miercuri, 2 iulie, cu conducerea Primăriei Ploieşti pentru a fi primi avizul şi pentru a fi stabilită sursa de finanţare şi iniţiat proiectul tehnic şi execuţia cu o firmă specializată.